توضیحات
سس باربیکیو (BBQ Sauce) یکی از چاشنیهای لذیذ امریکایی است. زمان دقیق کشف این سس را کسی نمیداند. اما روایتهایی هست که کریستف کلمب موقع بازگشت از امریکا، مقداری سس باربیکیو با خودش به اروپا میآورد. از سس باربیکیو به عنوان طعم دهنده انواع و اقسام گوشت، مرغ، پیتزا و پاستا، ماهی، سیب زمینی و برگر استفاده میکنند. سس های باربیکیو آماده در برندهای مختلف در فروشگاه ها وجود دارند اما به خاطر شکر، سدیم و مواد نگهدارنده خیلی توصیه نمی شوند. طرز تهیه این سس بسیار آسان است و میتوانید آن را در خانه درست کنید.
سس باربیکیو را میتوانید بنابر ذائقه و سلیقهتان غلیظ، آبکی، قرمز یا قهوهای کنید. این سس ادویه دار را می توانید شیرین، ترش، دودی، سیردار یا تند درست کنید. اصلا هر بار چند تا از این مزهها را با هم قاطی کنید تا سس باربیکیوی مخصوص خودتان را کشف کنید. همچنین برای تهیه این سس میتوانید از سویا، فلفل ، پاپریکا، کاری، رزماری و آویشن استفاده کنید. شاید باورتان نشود اما بعضیها از مربای هلو و آب پرتقال برای درست کردن سس باربیکیو استفاده می کنند.
اصطلاح باربیکیو از پختن آرام مواد غذایی (گوشت، مرغ، سوسیس و…) روی شعله ملایم هیزم یا ذغال میآید. کباب کردن در فر یا روی آتش باربیکیو محسوب نمی شود. باربیکیو کردن مواد غذایی آن ها را از نظر مواد مغذی و مفید سالم نگه میدارد. برای امتحان یک استیک آبدار را باربیکیو کنید. پیاز، سیر، روغن زیتون، سرکه، سس سویا، رزماری، خردل، نمک و فلفل را در مخلوط کن بریزید. گوشت را در این مواد بخوابانید و به مدت ۳ ساعت در ظرف سربسته نگهدارید. بعد از ۳ ساعت می توانید گوشت را روی باربیکیو درست کنید. حواستان باشد هر طرف استیک را بیشتر از ۷ دقیقه کباب نکنید تا آبدار باقی بماند.
سس باربیکیو را حتما با این غذاها امتحان کنید: دستور تهیه سالمون کبابی با سبزیجات و ساندویچ رست بیف .